Scouting Zeddam eert leden

Frank Weijers en Yuri van Uum werden benoemd tot erelid. Foto: PR

Erelidmaatschap voor Van Uum en Weijers

ZEDDAM - Scouting St. Oswaldus (Scouting Zeddam) hield op zaterdag 6 januari traditiegetrouw haar jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle leden, van groot tot klein, leiding en bestuursleden. Ieder jaar wordt om 10.00 uur gestart met het openingswoord, waarna de kinderen in groepjes gedeeld worden om de beroemde vossenjacht te spelen. Na het spel, wat zich door heel Zeddam afspeelde, wordt teruggekeerd naar het clubgebouw.

Een nieuwjaarsbijeenkomst bij Scouting Zeddam zou geen nieuwjaarsbijeenkomst zijn zonder de befaamde boerenkool, al jarenlang gemaakt door Theo van Uum, Bernadette van Bergen en Anneke Mulling. Deze drie mensen verzorgen al decennialang deze maaltijd. Het pr-team van Scouting Zeddam, bestaande uit welpenleider Bagheera (Jan Esselink), Maria Mullié (ouderafvaardiging scouts) en Christa van Dee (ouder), vond het tijd worden dat deze drie fanatieke koks eens extra in het zonnetje werden gezet. En dat mag ook wel na dertig jaar. Het pr-team creëerde de 'Gouden Stamper'. Deze werd door de leiding na de overheerlijke stamppot boerenkool met rookworst en speklap, uitgereikt aan deze bijzondere vrijwilligers. Verrast, maar erg trots werd de bokaal in ontvangst genomen.Niet alleen de koks werden geëerd voor hun meer dan dertig keer overheerlijk geprakte aardappels, knapperige speklappen en sappige rookworsten, maar ook de leiding werd 's avonds, tijdens de nieuwjaarsborrel voor leiding, vrijwilligers en bestuur, in het zonnetje gezet.
Het pr-team had aan de hand van het Scouting Zeddam insigne een insigne ontworpen voor die jubilarissen die 5, 10, 15, 20, 25 en zelfs 30 jaar als leiding of vrijwilliger fungeren bij Scouting Zeddam. Voorzitter Robert Giesen nam die avond het woord en huldigde de desbetreffende leiding. Voor het vijfjarig insigne kwamen in aanmerking: Thijs Roem (beverleiding), Femke Verweij (welpenleiding) en Jacqueline Wissink (vrijwilliger verhuur). Voor het 10-jarig insigne kwam in aanmerking: Gitte van Bergen (welpenleiding). Voor het vijftienjarig insigne Marieke de Kuijper-Smit (secretaris) naar voren geroepen.


Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de avond was toen Yuri van Uum (welpenleiding) en Frank Weijers (penningmeester) naar voren werden gehaald onder luid applaus. Yuri van Uum werd beloond met een insigne voor dertig jaar leiding en ook Frank Weijers kreeg dit insigne voor zijn inzet van ruim 31 jaar. Voor deze twee mensen had het pr-team nog iets bijzonders in petto. Beide heren ontvingen een persoonlijk aandenken, gemaakt door Martin Venhorst van de firma Wanders uit Netterden. 'Mensen zoals Yuri en Frank zijn een uitstervend ras, die je extra moet koesteren', weet men bij Sint Oswaldus. Het pr-team weet ook dat de komende vijf jaar nog enkele vrijwilligers bij Scouting Zeddam deze mijlpaal zullen bereiken, maar daarna zal de spoeling dun worden. Want helaas zijn vrijwilligers, die zó lang trouw blijven aan één en dezelfde vereniging een uitstervend ras.

De avond werd na deze officiële ceremonie voortgezet onder leiding van de stam. Zij hadden een quiz met feitjes en weetjes over Scouting Zeddam in elkaar gezet en zoals het in de hedendaagse tijd gaat, werd hiervoor gebruik gemaakt van de smartphone. De winnaars, wonnen voor henzelf en alle aanwezigen een avond vrij drinken. De prijs werd dan ook onder luid applaus door alle aanwezigen in ontvangst genomen.