Arnhemse Winterhike (AWH)

Stel je voor: je loopt met een of twee Scoutingvrienden in de koude omgeving van Arnhem. De gps wijst al een half uur recht vooruit en in de verte zie je een ander groepje scouts staan bij een auto. De damp komt er vanaf. -10 graden, dikke jas aan en nog heb je het koud. De warme chocolade melk staat voor je klaar bij de volgende post, maar je weet dat je nog wel 2 uur moet lopen om bij het kampterrein te komen. Je praat jezelf moed in en dan loop je verder naar de volgende post. 

Uiteindelijk kom je aan op het kampterrein. Na even rond te hebben gekeken zie je dat jouw groepje het eerste is van alle andere scouts. Het kampvuur is al wel aan dus ga je daar maar zitten om jezelf op te warmen. Na een uurtje opwarmen ga je de tent op zetten en daarna eten. Na het eten is er nog een feest maar je bent nog moe van de hele dag lopen. In de tent is het lekker warm en in je slaapzak nog warmer.

Na een korte nacht wordt je wakker en loop je naar buiten. Tot je verbazing heeft het gesneeuwd en ben jij de eerste die er van mag genieten. Meteen loop je naar het kampvuur om jezelf weer op te warmen want de slaapzak was kouder dan je dacht. 

Maar na nog een halve dag te lopen kom je bij het eindpunt aan en vind je het toch wel jammer dat het over is. Winnen doe je toch niet denk je bij jezelf. Maar uiteindelijk win je de eerst prijs! Een taart en een trofee. 

Dit verhaal is een waargebeurd verhaal die ook jouw zomaar kan overkomen als je meedoet aan de Arnhemse Winterhike. Zowel scouts als explorers mogen meedoen.

Meer informatie: AWH op de website van onze regio

awh