Explorers

De explorers zijn jongens en meiden van 15 tot 18 jaar. De explorers organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Een zomerkamp in binnen- of buitenland, een hike in de buurt, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland, de explorers doen het allemaal. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig.

explorers

Tijden: Vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur

Nieuwsgierig? Neem contact op!

Begeleiding

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Van Scouting in de regio tot landelijk

Naast de standaard activiteiten in en rond het gebouw met de eigen groep doen ze ook mee aan regionale, landelijke en wereldwijde activiteiten.

De explorers doen o.a. mee met de Arnhemse Winterhike (AWH). Met deze hike loop je in hartje winter een grote tocht in en rond Arnhem. Deze drie daagse tocht kan variëren van ongeveer 25 kilometer tot wel meer dan 50 kilometer. Als ze op de bestemming aankomen zetten ze daar de tent op en gaan ze slapen! Omdat het winter is kan er zomaar een dik pak sneeuw liggen. Gelukkig kan je meteen aanschuiven bij het kampvuur dat de hele nacht door heeft gebrand. Dit is een intensieve maar heel erg leuke en gezellige tocht.

Ook landelijk zijn de explorers actief. Zo is er eens per jaar het Rampenkamp in Sint-Michielsgestel. Hier leer je van alles over EHBO, LOTUS, brandweer en ambulance. Aan het einde van het kamp wordt er ook een echte ramp gemaakt waar iedereen aan mee doet.

Zomerkamp

Een keer per jaar gaan de explorers met z'n allen op kamp. Meestal een week, maar soms wat langer. Het kamp organiseren ze helemaal zelf, dus mogen ze ook zelf weten wat ze willen gaan doen! Soms neemt de begeleiding ook een gedeelte van het kamp voor hun rekening en dan is het altijd een verrassing.

Meer info?

Kom vrijdagavond eens langs of neem contact op. Op www.scouting.nl is nog meer informatie te vinden Scouting en de explorers.

explorersgroepsfoto2017

explorers@scoutingzeddam.nl

15 - 18 jaar

elke vrijdagavond van 20:00 - 22:00u